ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Anadaolu Ajansı'na verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, ÖSYM'nin hazırladığı sınavlara girecek adayları yakından ilgilendiren önemli duyurularda bulunurken yaptığı açıklamaların çok ses getireceği aşikar.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav süreçlerini artık yapay zekadan yardım alarak yürütüleceğini duyurdu. Soru hazırlamadan sınav yerlerinin belirlenmesine kadar birçok konuda artık yapay zeka ÖSYM sınavlarında büyük rol oynayacak. "Özellikle farklı kurumların tüm birimlerinin, yapay zeka uygulamalarıyla etkileşim halinde olmasını istiyoruz. Meteoroloji, Karayolları, belediyeler gibi paydaşımız olan tüm kurumların koordine olması ana amaç." diyen Ersoy:

 "Çalışmalar, anlık olarak bizim sistemimize aktarıldığında sınav süreçlerini daha da iyi optimize etmiş olacağız. Olumsuz durumlar oluştuğunda o bölgede okul tercihi yapmayacağız, söz konusu alanların dışındaki yerlere adayları yerleştireceğiz. Dolayısıyla mevcut birimlerin konuştuğu yapay zekaya dayalı bir sistemde adayların sınav binalarına ulaşmasında sıkıntı doğurmayan en uygun ortamı oluşturmuş olacağız. Bu da bizim süreçlerimizi optimize ederek her yönden tasarruf sağlamamıza katkı verecektir."

diyerek yapay zekanın sınav sürecine artık gireceğini söyledi.

Kenan Sofuoğlu: Milletvekili Olmak Bir Hataydı Kenan Sofuoğlu: Milletvekili Olmak Bir Hataydı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Soru üretmek için yapay zeka uygulamaları konusunda yeni bir projeye daha başladık. Görev süremiz içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz"  diyerek teknolojik gelişmelerin ÖSYM sınavlarına da artık etki edeceğini açıklamış oldu.