Müslümanlar için kutsal bir ay olan Ramazan, her yıl heyecanla beklenir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 dini günler takvimine göre, Ramazan ayı bu yıl 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Ramazan ayının son orucu ise 9 Nisan Salı günü tutulacak. İşte oruç, sahur, iftar ve teravih tarihleri:

Ramazan Ayı Başlangıcı

 2024 Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. 10 Mart Pazar akşamı, yatsı namazı sonrasında senenin ilk teravih namazı kılınacak ve gece sahura kalkılacak.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Ramazan Ayı Bitişi

 Ramazan'ın son orucu 9 Nisan Salı günü tutulacak. Bu gün, iftarla birlikte Ramazan Bayramı arifesi olarak kabul edilecek.

Ramazan Bayramı Başlangıcı

 Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. İlk gün olan 10 Nisan Çarşamba ve ikinci gün olan 11 Nisan Perşembe resmi bayram günleri olarak kutlanacak. Bayramın üçüncü günü olan 12 Nisan Cuma ise tatil sürecini sonlandıracak.

Ramazan Bayramı Tatili

 Ramazan Bayramı'nın arifesi olan 9 Nisan Salı günü tam gün, bayramın birinci günü olan 10 Nisan Çarşamba ve ikinci günü olan 11 Nisan Perşembe resmi tatil günleri olarak kabul edilecek. Bu durumda, 8 Nisan Pazartesi tam gün izin alındığında toplam tatil günü 9 gün olacak.