Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Elazığ'da büyük yıkıma neden oldu. Şehirlerin harabeye döndüğü depremde 45 bin 89 vatandaş hayatını kaybetti.

Yaklaşık olarak 13 milyon vatandaşı etkileyen depremlerin yaralarının sarılabilmesi için 8 kanalın ortak olarak yayınladığı 'Omuz omuza bağış kampanyası' na spor camiasından birçok isim katılım sağladı.

Türk futbol camiasının tek çatı altında bağış yapması amacıyla TFF öncülüğünde başlatılan kampayaya spor camiası büyük bir kenetlenme örneği sergileyerek, adından söz ettiren bir bağışı, çok kısa süre içerisinde topladı.

Spor camiasının tek yürek haline geldiği bağış gecesinin sunuculuğunu Acun Ilıcalı yaptı.

Ilıcalı'nın sunuculuğunu yaptığı 5 saatlik programda bağış tutarı 845 milyon lirayı aştı.

Geceye asıl damgasını vuran anlardan bir tanesi de Fransa Ligue 1'de forma giyen dünyaca ünlü yıldız Kylian Mbappe'nin canlı yayına katılarak, elinden gelen tüm imkanları kullanmaktan geri durmayacağını belirtmesi oldu:

''Bu gerçekten büyük bir trajedi. Türklerin neler yaşadığını tahmin etmekte bile zorlanıyorum. İlk olarak, tabii ki insanların, çocukların hayalleri çok önemli. Elimde olan tüm imkanları onlar için kullanacağım. Saha dışında yardımsever davranışlarda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Birçok çocuğun gülüşünü yeniden kazandırabileceğimiz kanaatindeyim."