AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçim sonuçlarının değerlendirildiği ilk toplantı oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından bir basın açıklaması yaparak gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Çelik, konuşmasında yerel seçimler öncesinde hizmetlerini daha etkili bir şekilde sunmak için çaba göstereceklerini belirtti. Vatandaşların beklentilerini yerine getirmek için il ve ilçelerdeki meseleleri tek tek ele alacaklarını ve insanlara daha iyi hizmet sunmak için çaba sarf edeceklerini vurguladı.

Ömer Çelik, ayrıca Diyarbakır annelerine yapılan bir insanlık çağrısına değindi. Terörle mücadelenin demokrasinin korunması açısından güçlü bir şekilde devam edeceğini ifade etti ve insan hakları örgütlerinin Diyarbakır annelerine olan ilgisizliğini çifte standart olarak nitelendirdi.

Toplantıda deprem bölgelerindeki yaraların sarılması konusunun da ele alındığına değinen Çelik, depremzedelere hakaretlerde bulunanları unutmadıklarını ve bu tür davranışların kendi utançları olarak kalacağını söyledi. Şehirlerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, 131 bin konutun ihalesinin yapıldığını ve milyonlarca binada incelemelerde bulunulduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor

AK Parti Sözcüsü, enflasyonun tek haneye inmesi için hükümetin politikalarının uygulanacağını ve Türkiye Yüzyılı adı verilen projelerin hayata geçirileceğini ifade etti. Ayrıca NATO ile ilişkilerin ilkeli bir siyasetle sürdürüleceğini vurgulayan Çelik, terörle mücadelede çifte standart uygulanmaması gerektiğini ve NATO üyelerinin birbirlerine destek vermesi gerektiğini belirtti.

Ömer Çelik, Türkiye'nin bölgesel ve dünya barışına güçlü bir şekilde katkı sunduğunu ifade etti ve Türkiye'nin savunma ihtiyaçları için alternatif arayışına eleştiri yöneltilmemesi gerektiğini söyledi.