Ömer Çelik, paylaşımında özellikle Gazze'deki insanlık dramına vurgu yaparak, bu bölgedeki çocuk ölümleri, kadınların ve sivillerin hedef alınması, basın mensuplarının ve doktorların katledilmesi gibi trajik durumları dile getirdi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 75. yılını anma vesilesiyle yapılan paylaşımda, Çelik Batılı devletleri eleştirerek, çocuk katilleriyle işbirliği yapmakla ve Filistin'e destek vermek isteyen halkları engellemekle suçladı. Ayrıca, barış isteyen seslerin sansürlenmesine ve çifte standartlara karşı tepkisini dile getirdi.

Naci Görür açıkladı: 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip Naci Görür açıkladı: 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip

Çelik, Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze'de derhal ateşkes çağrısını veto etmesini insan haklarına karşı büyük bir engel olarak değerlendirdi. Cumhurbaşkanı'nın ifadesini aktararak, dünyanın herhangi bir yerindeki haksızlığa ve zulme karşı çıkma taahhüdünü yineledi.

Son olarak, insan haklarına saygı temelinde küresel bir adil gelecek için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün başta Filistinliler olmak üzere tüm mağdur ve mazlumlar için güven ve adalet dolu günlerin gelmesini diledi.