Ölümlü bir kaza sonucunda oğlunun yurt dışına kaçırılmasıyla gündeme gelen Eylem Tok, Türkiye'ye dönme şartlarını açıkladı. ATV motorunun emniyet şeridinde arızalanması sonucu yaşanan kaza, maalesef Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla birlikte Mısır'a uçarak kaçtığı tespit edilmişti.

Öğretmenlerin 2024 Yılı İl İçi Atama Duyurusu yayımlandı! Öğretmenlerin 2024 Yılı İl İçi Atama Duyurusu yayımlandı!

Türkiye'nin gündemine oturan bu trajik olayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır'da bulunan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılacağını duyurdu. Ancak Eylem Tok, konuya ilişkin skandal bir açıklama yaparak ülkeye dönme şartlarını dile getirdi. Eylem Tok'un açıklamalarına göre, olayın yaşandığı anın ardından çocuğunu korumak amacıyla hareket ettiğini ve herhangi bir kaçırma niyeti olmadığını belirtti.

Anne Eylem Tok, "Ortada 17 yaşında pırıl pırıl bir çocuk var. Ben bir anneyim. Zaten bir kaza bu. Kaçırmak yok. Bugün olsa yine yaparım. Ben yaralıları bilmiyorum, kim olduklarını bilmiyorum. Ben orada oğlumu korumak zorundayım. Ben oraya gittiğimde çocuklar vardı. Onları aldım siteye götürdüm. Herhangi bir durumda kaçacağım bir durum yok." şeklinde konuştu.

Tok, aynı zamanda trajik olayın ardından duyulan acının derin olduğunu ve ailelerin yanmakta olduğunu belirterek, "Ben diyorum ki ortada sıcak bir konu var. Aileler yanıyor. Büyük bir ateş var, biraz hafiflesin. Yani kana kan olmasın. Biz yurt dışına çıkarken asla ve asla bir ölü olduğunu bilmiyorduk. Bilsem çıkar mıyım ya?" diyerek duygularını dile getirdi.

Eylem Tok, oğlunun güvende olması ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini vurgulayarak, "Ben her ana dönebilirim. Şu anda dönebilirim. Ben sadece çocuğumun güvende, adil bir şekilde yargılanmasını istiyorum. Ülke bana desin ki 'kana kan yok. Biz bu çocuğa karşı bir şey yapmayacağız. Adalet yerini bulacak." ifadeleriyle Türkiye'ye dönme şartlarını belirtti.