Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

İŞKUR üzerinden yayımlanan son dakika bildirisine göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, 31 şehirde TYP kapsamında işçi alımına başladı. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen vatandaşlar için başvuru detayları ve alım yapılacak şehirler ise merak konusu oldu.

TYP Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte Şartlar

TYP kapsamında alınacak personel için herhangi bir mülakat, mezuniyet ya da sınav şartı aranmıyor. Ancak başvuru için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor:

  • TC vatandaşı olmak
  • İŞKUR'a kayıtlı olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Belirli SGK şartlarına uymak
  • Emekli ya da malul aylığı almamak
  • Açıköğretim dışında öğrenci olmamak

Hangi Şehirlerde Alım Yapılıyor?

İŞKUR'dan gelen bilgilere göre, alım yapılacak iller şöyle: Sinop, Isparta, Kocaeli, Adıyaman, Antalya, Kırıkkale, Yozgat, Iğdır, Edirne, Muğla, Şırnak, Elazığ, Kars, Eskişehir, Bilecik, Rize, Hakkari, Şanlıurfa, Siirt, İzmir, Balıkesir, Bolu, Ardahan, Mersin, Sivas, Ordu, İstanbul, Samsun, Afyonkarahisar, Bursa ve Bayburt.

Başvuru İşlemleri Nereden Yapılır?

Başvurunuzu esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz. Sitenin "ONLİNE İŞLEMLER" bölümüne tıklayarak ilgili kısımdan işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer Kurumlar da Alım Yapıyor

Bu alımın yanı sıra, belediyeler, kaymakamlıklar ve valilikler de TYP kapsamında işçi alacak. İlgilendiğiniz şehir ve kurumlar için İŞKUR üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.