OKULLAR EN AZ BİR HAFTA DAHA GEÇ AÇILMALI!
Ülkemiz tarihi bir dönemeçten geçiyor. 
Devlet bir yandan üstüne düşeni en hassas bir şekilde yapmaya çalışırken halkımız da diken üstünde olanı biteni izlemekle yetiniyor. 
Kimsenin elinden herhangi bir şeyin gelmediği bu süreçte okulların açılması da gelip kapıya dayandı.
Özellikle eğitim camiasında ciddi bir hengâme var.
Milli Eğitim Bakanlığının en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkes gecesini gündüzüne katıp çalışmakta.
İşler öyle yoğun ki;
Hani bir plan dâhilinde yürütülmesi neredeyse imkânsız.
FETÖ’ nün okullarının devlete devrindeki doğal gecikmeler ve okullarda yapılacak tadilat ve kayıt nakilleri içinden çıkılamaz bir hal almakta.
Daha velilerimizin birçoğu çocuğunu hangi okula göndereceğini bile bilmiyor.
Okullara devlet hizmetli veriyor ama okulların başladığı tarihte veriyor ve bu durumda okulların temizlik işleri ve diğer düzenleme işleri olduğu gibi duruyor.
Ders kitaplarının dağıtımı durduruldu, bu da ciddi sorunların başında geliyor.
Ayrıca, eş durumu tayinlerindeki sıkıntılar, mağdur olan eşiyle ayrı şehirlerde yaşayan öğretmenlerin durumu netlik kazanmış değil.
28 bin öğretmenin açığa alınmış olması yerine atanacakların belirsizliği gibi nedenler de işin bir başka boyutu.
Görevden alınan ama ihraç edilmeyen öğretmenlerin durumunu düşünmek bile istemiyorum. Zaten psikolojileri allak bullak olan o öğretmenlerin göreve ne zaman iade edileceği bile belirsizliğini koruyor.
Üzerlerine yapıştırılan “hain” damgasının etkisi ihraç edilmemeleri nedeniyle hafiflemiş gibi görünse de göreve iade edilememe belirsizliği onları tabiri caizse mahvediyor.
Ruhsal yönden çökmüş on binlerce darbe mağduru öğretmenin göreve başlar başlamaz verimli olmalarını nasıl bekleyebiliriz ki?
Çinliler beddua edecekleri adama:
“İlginç zamanlarda yaşayasın.” Derler.
Evet, ilginç zamanlardan geçiyoruz. Bu bizim kaderimiz. 
Şimdi bu kadar sorunun içinde bayramdan hemen sonra okullar açılırsa, bir de bayram rehaveti ile at izi it izine karışacaktır.
İlk düğmenin yanlış iliklenmemesi için bakanlığımız okulların açılmasını en az bir hafta daha ertelemelidir.
Öğrenciler, veliler, öğretmenler, idareciler ve bakanlık çalışanları yani kısaca tüm Türkiye böyle müjdeli bir haber beklemektedir.
Cami ne kadar büyük olursa olsun, imam bildiğini okumaz da uyarıları dikkate alırsa eminim doğru bir iş yapmış olacaktır.