Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, çalışanların maaşlarına yapılan bu zam resmen duyuruldu. Törende konuşan Altınok, belediye bütçesinin sınırlarını zorlayarak işçilere önemli oranda maaş artışı sağladıklarını açıkladı.

Maaş Artışı

Belediye işçileri için mesai dahil 30 ile 35 bin lira arasında bir maaş artışı yapıldığını ifade eden Altınok, kadrolu işçilerin ise en az 38-39 bin lira maaş alacağını ve mesaiyle birlikte bu rakamın 50 bin lirayı geçeceğini belirtti. Ayrıca, EYT'den emekli olan işçilere yapılan kıdem tazminatı ödemelerine de değinen Altınok, Keçiören Belediyesi'nin bu konuda 100 milyon lira civarında bir ödeme gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Beklenen İller Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Beklenen İller

Maaş ödemelerinin zamanında yapıldığına dair iddialara da yanıt veren Altınok, işçilere maaşlarının zamanında yatırılıp yatırılmadığını sordu ve aldığı olumlu yanıtları işaret ederek, işçilerin desteklerini aldı. HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan da, toplu iş sözleşmesiyle işçilerin ekonomik ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler sağlandığını ifade etti.