CHP’li başkan, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı CHP’li başkan, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı

Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya üzerinden "Ağzına sağlık" başlığıyla paylaştığı bir video ile gündeme geldi. Videoda, "Şehitlere rahmet Filistin’e destek yürüyüşü" sırasında tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumruklayan E.A.'ya destek veren gazeteci Fatih Altaylı eleştirilerin odağında yer alıyor.

Altaylı'nın paylaşımı, içerik üreticisi "Sadece" adlı Instagram hesabı tarafından paylaşılan bir videoda ele alınıyor. Videoda, Altaylı'nın bir programdan alınan kesitte "Ben salak mıyım?" şeklindeki ifadesi vurgulanarak, içerik üreticisinin "Salaksın" demesi ve Altaylı'nın "Evet salağım" şeklindeki cevapları öne çıkartılıyor.

Bu durum, Altaylı'nın sosyal medya üzerinden desteklediği olayın eleştirilmesine ve kendisinin bu eleştirilere maruz kalmasına neden oldu. Ancak Altaylı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, attığı tweetin içeriğinde özne olmaksızın yer aldığını ve kimseye karşı belirli bir ifade içermediğini savundu.