Türkiye Kamu-Sen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2023 yılının enflasyon oranı üzerinden yaptığı değerlendirmede, memurlara refah payı ödemesinin şart olduğunu vurguladı. Kamu-Sen'in yaptığı açıklamada, Temmuz-Aralık 2023 döneminde gerçekleşen enflasyonun memur maaşlarındaki artışın 6,3 katına denk geldiği belirtilerek, bu durumun memur maaşlarında 6 ay içinde 31,56 puanlık bir erimeye neden olduğu ifade edildi.

Açıklamada, memur maaşlarında yaşanan bu erimenin telafisi için ocak ayında enflasyon farkı ödemesi yapılacağı ve buna ek olarak 2024 yılının ilk altı ayı için %15'lik bir artışın gerçekleşeceği belirtildi. Ancak Kamu-Sen, enflasyon farkının bir zam olmadığını, gerçek bir çözüm için maaşlara yapılacak artışın üzerine en az %10 refah payı eklenmesi gerektiğini ifade etti.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Ayrıca açıklamada, memur maaşlarındaki artışların enflasyon hedefinin gerisinde kaldığına dikkat çekilerek, maaş politikasının memur ve emeklilerin bütçelerinde kalıcı açıklara neden olduğu vurgulandı. Kamu-Sen, bu nedenle maaş artışlarına ek olarak %10 refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu ve yetkililerden kamu çalışanlarının bu talebine duyarlılık göstermelerini istedi.