Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet veren öğretmenlerin Nisan ayı ek ders ücreti hesaplamaları yapıldı. Hangi günler için kesinti yapılacağı ve ne kadar ödeme alınacağı merak ediliyor.

1 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasındaki ek ders ödemeleri belirlendi. Nisan ayı ek ders ödemelerinde, belirli günler için kesinti yapılacak ve detaylar tek tek hesaplandı. Örneğin, 1 Nisan günü, öğretmenlerin nöbet ve ders dışı etkinlikler dışında, aylık ve ek ders karşılığı görevler yapmış sayılacak ve buna göre ödeme yapılacak.

Ancak, 8-9 Nisan tarihlerinde öğretmenlerin mesleki çalışmaları ile ilgili program belirlenmediği için herhangi bir görev üzerinden ödeme yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak

Öte yandan, 8-9 Nisan tarihinde öğretmenler ödeme alamayacak ancak yöneticiler, o gün görevlerinde bulunmalarına bakılmaksızın ödemelerini alacaklar.

Ücretli öğretmenler için durum ise biraz farklı. MEB'e bağlı okullarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler için geçerli olan bazı durumlar, ücretli öğretmenler için aynı şekilde uygulanmıyor. Ücretli öğretmenler, idari tatil, ara tatil veya resmi tatillerde ödeme alamıyorlar.