Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için öğretmenlere sınav görevi başvurusu açtı. Sınavda görev almak isteyen idareci ve öğretmenlerin başvurularını yapabileceği duyuruldu.

MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre, 2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için görev talep başvuruları başladı. Sınavda görev almak isteyen idareci ve öğretmenlerin, MEBBİS Sınav İşlemleri Modülü üzerinden başvuru yapabilecekleri belirtildi. Görevlendirmelerin, puanı en düşük öğretmenden başlayarak yapıldığı vurgulandı.

Görevli öğretmenlerin dikkat etmesi gereken noktalardan bazıları da duyuruda paylaşıldı. Sınavlara en geç 1 saat önce görevlendirildikleri okulda hazır bulunmaları gerektiği belirtilirken, sınav ücretinin KBS (Kamu Bursluluk Sınavları) üzerinden ilgili kurum tarafından yapılacağı ifade edildi.

Ayrıca sınav salonlarına cep telefonu, çağrı cihazı gibi iletişim özellikleri bulunan cihazlarla girilmesinin yasak olduğu ve bu yasağa uymayan öğretmenlere görev verilmeyeceği vurgulandı.

Sınavların yapıldığı okulların da dikkatine sunulan bir diğer husus ise, sınavlar yapıldıktan bir hafta sonra arşive kaldırılacağından dolayı eksik veri girişi yapan okullardaki görevlilerin sisteme gelmedi olarak görüneceği ve bu durumun 1 yıl cezalı durumuna yol açacağı uyarısı oldu.

Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

Bu açıklamaların yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin "Bina Görev Girişleri İzleme" menüsü ile eksik veri girişi yapan okulların takibinin yapılması amacıyla hazırlandığı ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtildi.

MEB'nin bu duyurusuyla birlikte, öğretmenlerin sınavlarda görev almak isteyenler için başvuru sürecinin başladığı ve görevlendirmelerin puan sıralamasına göre yapılacağı bilgisi kamuoyuna duyurulmuş oldu.