Öğretmenler bir bir sendikalarını terk ediyorlar.
Yapılan zam oranında sendikaların oranı kabul etmesi, öğretmenlerin özellikle büyük şehirlerde geçinme sıkıntısı, bir yandan kanunlaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu dolayısıyla öğretmenler yeterli tavrı koyamadıklarını düşündükleri sendikalarını terk ediyorlar.
Eğitim İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş son dönemde Eğitim İş’in üye sayısında ciddi artış olduğunu ifade etti.
Toruş, “Eğitim-Bir-Sen bölgede birinci sırada ancak geçen yıla oranla üye sayılarında ciddi bir düşüş var. Bizim üye sayımız ise artıyor. İstanbul 2. Bölge’de Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Çekmeköy, Maltepe ve Ümraniye ilçeleri bulunuyor ve bu ilçelerde yüzde 41 artış oldu.”
Öğretmenlerin Eğitim İş’e geçme sebebi yetkili sendika Eğitim Bir Sen’in öğretmenleri yüzüstü bırakmasıdır. Hükümet temsilcisi tarafından eğitim emekçilerinin haklarının aranmamasına tepki gösteriliyor. Türk Eğitim Sen de üye kaybediyor. Öğretmenlik meslek kanunu ve sınav dayatmasına ciddi anlamda tepkiler gösterildi. Son olarak TÜİK’in gerçekçi olmayan rakamı üzerinden yapılan zamlar öğretmenlerimizi incitti.”