Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz boyu devam edecek uzman öğretmenlik eğitimlerinin başlaması için süreci başlattı. Kasım ayında gerçekleştirilecek uzman öğretmenlik sınavına hazırlık amacıyla yaz aylarında devam edecek eğitimler için adımlar atıldı. Uygulanmakta olan Uzman Öğretmenlik Kanunu'na göre, 10 yıl çalışma süresini tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmenlik eğitimini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavı başarıyla geçmeleri halinde uzman öğretmenlik kariyerine adım atabilecekler.

Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

Uzman öğretmenlik kariyerine geçiş yapan öğretmenler, uzmanlık tazminatının yanı sıra çeşitli haklara da sahip olacaklar. Bunun yanı sıra, MEB tarafından yapılan uzman öğretmenlik sınavına katılabilmek için öğretmenlerin uzmanlık eğitim videolarını tamamıyla izlemeleri gerekmektedir. Bu videolar da MEB tarafından Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) sistemine yüklendi. Öğretmenler, ÖBA üzerinden giriş yaparak uzman öğretmenlik videolarına erişebilecekler.