Öğretmenlerimizin alım gücü ciddi oranda düştü ve maalesef bu durum özellikle yeni başlayan öğretmenlerimiz için daha da zor hale geldi. En düşük asgari ücretin 8 bin 500 Lira olduğu bir yerde, yeni başlayan bir öğretmen 12 bin 700 Lira civarında bir ücret alıyor. Bu durum, yıllarca emek verip okuyan, ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin maalesef ay sonunu düşünmek zorunda kalmasına neden oluyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile bazı iyileştirmeler yapılsa da, bu iyileştirmeler tüm öğretmenlerimize yansımadı. Kendilerini eğitmek ve başkalarına bu eğitimi aktarmak için yıllarca entelektüel birikim edinmiş öğretmenlerimizin geçim sıkıntısı içerisinde olması gerçekten üzücü bir durum.  Çünkü eğitim sisteminin temel unsurlarından biri olan öğretmenlerimizin kendilerini eğitime vermesi ve öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim verebilmeleri için ekonomik olarak rahatlamaları gerekiyor.

Öğretmenler arasında viral olan bir video, konuyu ele alarak hem güldürdü hem de düşündürdü. Güldür Güldür eğlence programında bu konu ele alınarak öğretmenlerimizin durumu hicvedildi. Ancak öğretmenlerimizin durumunun gerçekliği, bu esprilerin ötesinde ciddi bir sorun olarak varlığını sürdürüyor. 

İşte öğretmenler arasında viral olan o video: