Bakan Özer, öğretmenin uzattığı çiçeği almamasına ilişkin, öğretmenin elindeki çiçeği görmediğini, o kargaşada öğretmenin ne dediğini anlamaya çalıştığını belirtti. Bakan Özer'in ilgili açıklaması ise şu şekilde:

“ÇİÇEĞİ FARK ETMEDİM”

“Beyoğlu’nda bombalı saldırı olduğu tarihin ertesi günüydü. Güvenlik ekibimize dikkatli olmaları için uyarılar gelmişti.

Hatay’da çok yoğun bir program içindeydik. Israrla Payas bölgesinde inşaat halinde bir okulu ziyaret etmemi istediler. Programımızda yoktu, biz de başka bir okul açılışına yetişecektik. Gitmek istemedim. Yine de milletvekilleri ve diğer yöneticileri kıramadım ‘Hızlıca gidip gelelim’ dedim.

Payas’a gittik. Çok yoğun kalabalık vardı. İnşaat alanından çıkarken, bir grup aniden önüme çıktı ve hızlı hızlı atanamayan öğretmenlerin sorununu anlatmaya başladılar. Çok kısa sürdü zaten. Konuşan kişiye 'tamam' dedim ve hızlıca diğer programa geçtik. Bu esnada basın danışmanım bu kişilerin spesifik talebi nedir diye sormak için onları bulmaya çalıştı. Ancak bulamadı.

Akşama doğru birden sosyal medyada ve sonra ana akım medyada bu olayın büyük bir gürültüyle yayıldığını gördüm.

Meğer ben hanımefendinin çiçeğini almamışım, onu dinlememişim, kulağımı kaşımışım ve ona değer vermediğimi gösterip oradan çekip gitmişim!

Bakın şimdi, ben o hanımefendinin elinde çiçek olduğunu fark etmedim. İster inanın ister inanmayın, görmedim. O kargaşada ne dediğini anlamaya çalışıyordum, bir yandan da karışan programı ve yetişmemiz gereken açılışı düşünüyorum.

Ne yani ben bir kadını rencide etmek için onun elindeki çiçeği almayacağım, kulağımı kaşıyacağım ve hiçbir şey demeden arkamı dönüp gideceğim öyle mi? Olacak şey mi bu?

Ayrıca insanım ben de. Hasta oluyorum, zihnim meşgul oluyor, ortam karışıklığı dikkatimi dağıtıyor, kulağım kaşınıyor… tüm bunlar olamaz mı? Görmedim, fark etmedim çiçeği. Neden buradan bir hakaret çıkarıyorlar da, ‘Bakan çiçeği görmedi, almayı unuttu’ diye düşünmüyorlar? Ayrıca bu tür çiçek ve hediyeleri protokol görevlileri alır.

Neden konuyla ilgili açıklama yapmadığına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Açıklasak ne olacak? İnsanlar inanmak istediği şeye inanıyor. Hasta olduğumu, fark etmediğimi söylesem inanacaklar mıydı? Sanmıyorum. 20 saniyelik görüntüye bakıp hüküm veriyorlar. Bizim tüm yaptığımız çalışmalar da buna kurban ediliyor.”