Türkiye, 4 kat daha fazla mesai yapıyor Türkiye, 4 kat daha fazla mesai yapıyor

Bursa'da bir özel okulda görev yapan yabancı dil öğretmeni S.Y., sınavdan 100 puan alan öğrencisine kahve ısmarlama ödülü vaadiyle cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davada 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olay, 16 Haziran'da yaşandı ve öğrenci Ö.K.'nin ailesinin öğrenmesiyle büyüyen olaylar, öğrenci velileriyle öğretmen arasında kavgaya dönüştü.

Öğretmen S.Y.'nin, sınavdan 100 alan öğrencilerine kahve ısmarlama vaadiyle öğrencisini evine davet ettiği, burada cinsel istismarda bulunduğu iddiaları, ailenin şüphelenmesi sonucu ortaya çıktı. Aile, öğrencinin cep telefonunda öğretmenle paylaştığı cinsel içerikli mesaj ve fotoğrafları keşfetti.

Olayın duyulmasının ardından gözaltına alınan öğretmen S.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık, S.Y. hakkında 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 9,5 yıl ile 22 sene arasında hapis cezası talep etti.

Öğretmenin avukatı, müvekkilinin Ö.K.'nin yaşını bilmemesi nedeniyle hata yaptığını savunarak beraat talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek tutukluluk halinin devamına karar verdi.