İstanbul'da suya zam geldi İstanbul'da suya zam geldi

Antalya'da özel bir okulun sahibi ve müdürü T.Ç. (72), bir öğrenciye yönelik gerçekleşen şiddet olayı nedeniyle mahkemeye çıkarılacak. Olay, öğrenci A.N.B.'nin (12) vücudunda morluklarla eve dönmesiyle ortaya çıktı.

Ebru Baloğlu, A.N.B.'nin annesi, kızının okul müdürü T.Ç. tarafından merdivenden itildiğini iddia ederek yetkililere başvurdu. Baloğlu, öğrencisi olan kızının yaşadığı olayı darp raporu ile destekledi. Raporda, A.N.B.'nin alnında ve yüzünün sağ tarafında ağrı, iki dizinde ağrı ve şişlik, sol elinde de kızarıklık olduğu tespit edildi.

Baloğlu, T.Ç.'yi şikayet ederken, olaya tanık olanlar da bu olayın yaşandığını doğruladılar. T.Ç. ise suçlamaları reddederek, öğrencilere merdivenlerden sırayla inmelerini talimat verdiğini iddia etti.

Savcılık, T.Ç.'ye kasten yaralama suçlamasıyla dava açtı ve kamu görevlisi olması nedeniyle cezanın artırılmasını talep etti. 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Dava süreci devam ederken, A.N.B.'nin annesi, kızının yaşadığı travmayı dile getirdi. Özel okula para verip çocuğunu darp ettirmiş gibi hissettiğini ifade etti.

Avukatlar, eğitimcilerin daha fazla eğitim alması gerektiğine ve benzer olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.