Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15.15 başlayıp az önce son bulan Cumhurbaşkanı Kabinesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere verilecek olan cep telefonu ve bilgisayar desteğinin detayları belli oldu.

ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 GB ücretsiz internet, cep telefonu ve bilgisayar destekleri ile ilgili ayrıntıları şöyle açıkladı:

Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Meclisinde Kalıcı Çözümler ve İş Gücündeki Artış Gündemde Bakan Işıkhan Açıkladı: Çalışma Meclisinde Kalıcı Çözümler ve İş Gücündeki Artış Gündemde

"Örgün eğitimdeki öğrencilerimize bilgisayar ve cep telefonu desteğini açıklıyoruz.  Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde destek vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız.

 Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. 18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler."

Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız.