CHP Milletvekili Öztürk: Mülakat Değişikliği Torpili Resmileştiriyor CHP Milletvekili Öztürk: Mülakat Değişikliği Torpili Resmileştiriyor

Mardin'de, öğrencilere yönelik olarak yapılan finansal ve sosyal desteklerle gençlerin eğitim hayatlarına pozitif katkılar sağlamak hedefleniyor. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, öğrencilere yönelik bu desteklerin detaylarını açıkladı.

Eğitime finansal katkı ve aile ekonomisine nefes

Burs desteğiyle dikkat çeken hamle: Mardin merkezli olmak üzere, ihtiyaç sahibi ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına 2023-2024 eğitim-öğretim yılının her iki döneminde toplamda 5 bin lira olmak üzere burs imkanı tanınacak. Akkoyun, bu burs programından yaklaşık 12 bin öğrencinin faydalanmasını beklediklerini belirtti.

Yemekhane desteğiyle gülümseyen yüzler

Ücretsiz yemek desteği ile Artuklu Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yemek masrafları, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Akkoyun, bu hamle ile öğrencilerin ekonomik olarak bir nebze de olsa rahatlamalarını ve daha verimli bir eğitim sürecine odaklanmalarını umduklarını ifade etti.

Ulaşımda öğrenci dostu adımlar

Ulaşım kolaylığı ve indirimli seyahat: Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek bir diğer öğrenci dostu uygulama ise toplu taşıma konusunda yaşanacak. Akkoyun, ilkokuldan üniversiteye tüm öğrencilere yönelik "60 biniş 120 lira" olacak şekilde bir abonman kart hizmeti başlattıklarını ve bu kart sahiplerinin ilk ay toplu taşıma kullanımında ücret ödemeyeceklerini müjdeledi.

Gençlik merkezi ve giysi yıkama merkezi

Öğrencilere sosyal alan: Gençlik Merkezi ve Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi'ne dair de bilgiler veren Akkoyun, bu yıl 4 bin öğrencinin bu merkezlerden faydalanmasını beklediklerini ifade etti.