Nursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencilerin sınav başvuru ücretlerini belediye tarafından karşılanacağını duyurdu. Aktaş, bu adımın özellikle maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerin sınav hakkından eşit bir şekilde yararlanabilmesi için atıldığını belirtti. Ayrıca, şehit ve gazi çocuklarının zaten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretlerinin karşılandığını ifade etti.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada, sınav ücretlerini ödemiş olan diğer öğrencilerin 29 Şubat'a kadar başvurarak paralarını geri alabileceklerini veya belediyenin ödeme yapacağını bildirdi. Bu uygulamanın öğrencilere maddi destek sağlayarak eğitim olanaklarını artırmayı ve geleceğe daha umutlu bir şekilde bakmalarını sağlamayı hedeflediğini vurguladı. Böylece, her öğrencinin eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanabilmesi ve potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyabilmesi için adımlar atılmış olacak.