İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Hatay Havalimanı'ndan havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait helikopter, Gaziantep'e gitmek üzereyken Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterde bulunan 2 pilot şehit olurken, bir teknisyen yaralandı.

İçişleri Bakanı, kahraman pilotlara Allah'tan rahmet dileyerek, ailelere ve emniyet teşkilatına başsağlığı temennisinde bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesapları üzerinden taziye mesajları paylaştı, şehit olan pilotlara rahmet, yaralı teknisyene acil şifalar diledi.

İstanbul İçin Nisan Ayı Enflasyon Verisi Açıklandı! Perakende ve Toptan Fiyatlarda Gözle Görülür Artış Var İstanbul İçin Nisan Ayı Enflasyon Verisi Açıklandı! Perakende ve Toptan Fiyatlarda Gözle Görülür Artış Var

Olay yerine çok sayıda sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Kurtarılan teknisyen ise ambulansla hastaneye götürüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü, şehit olan pilotların isimlerini duyurarak taziye mesajı yayınladı. Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün helikopter kazasında şehit olduğu bildirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, açıklamada, "Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı.