Bakan Tekin, gerekli tüm çalışmaların tamamlandığını ve yakın zamanda yeni müfredatın kamuoyu ile paylaşılacağını bilgisini verdi. 

Eğitimde Yeni Bir Sayfa

Bakan Tekin, Ankara'daki "Öğretmenler Odası Buluşmaları" etkinliğinde, eğitim camiasının önemli aktörleriyle bir araya geldi. Burada, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için rahmet dileklerinde bulundu ve deprem bölgesinde yürütülen eğitim çalışmalarına değindi. Bakanlık, depremin yıkıcı etkilerini hafifletmek adına bölgede yoğun bir seferberlik içinde olduğunu belirtti.

Müfredatın Yapısı

Yeni müfredatın, dünyadaki hızlı değişimleri ve güncel gelişmeleri dikkate alarak sürekli güncellenecek dinamik bir yapıda olacağını vurgulayan Tekin, bu müfredatın Türkiye'nin değerlerine ve kültürel mirasına dayalı olarak oluşturulduğunu ifade etti. Bakan Tekin, bu değişikliğin eğitimde kaliteyi artırma ve öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlama amacı taşıdığını da belirtti.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Deprem Bölgesindeki Eğitim Çalışmaları

Bakan Tekin, 6 Şubat depremlerinin ardından bakanlık olarak deprem bölgesinde eğitim süreçlerinin devamı için gece gündüz çalıştıklarını aktardı. Arama kurtarma, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra psikososyal destek, taşımalı eğitim, barınma, beslenme ve kırtasiye dağıtımı gibi birçok alanda faaliyet gösterildiğini söyledi.

Öğretmenlerle İstişare

Bakanlık politikalarının uygulanmasında öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarıyla sürekli istişare halinde olduklarını belirten Tekin, bu yaklaşımın birçok yeni projenin hayata geçirilmesinde kritik rol oynadığını vurguladı ve Bakan, müfredat değişikliğinin de bu istişare süreçlerinin bir ürünü olduğunu ve eğitim camiasının beklentilerine yanıt verecek şekilde tasarlandığını dile getirdi.