EPDK'dan yeni karar: Benzin ve motorin fiyatlarına düzenleme EPDK'dan yeni karar: Benzin ve motorin fiyatlarına düzenleme

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti ve MHP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na aday gösterildi. Kurtulmuş, adaylık için dilekçesini TBMM'ye sunarak resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Adaylık süreciyle ilgili açıklama yapan Kurtulmuş, bugün diğer siyasi partilere nezaket ziyaretleri gerçekleştireceklerini duyurdu.

TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin 28. dönemiyle ilgili olarak "Meclis'i çok önemli, çok zor gündemler bekliyor" şeklinde bir mesaj vererek dikkatleri üzerine çekti. Diğer siyasi partilere yönelik nezaket ziyaretlerini gerçekleştireceklerini belirten Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı seçimiyle ilgili olarak da "Bundan sonra söz Meclis'teki 600 çok değerli milletvekilinin" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş'un adaylık dilekçesini sunduktan sonra yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: "Bu akşam saat 24:00'e kadar Meclis Başkanı seçimiyle ilgili adayların başvurusu yapılacak. AK Parti ve MHP Meclis grubu yöneticileri, beni TBMM Başkanlığı için aday gösterdiler. Bugün de prosedürün tamamlanması için şahsi dilekçemi verdim ve TBMM Başkanlığı sürecini tamamlamış olduk. Bundan sonra söz Meclis'teki 600 çok değerli milletvekilinin."

Kurtulmuş, gelecek dönemde Türkiye'nin Yüzyıl Vizyonu'nun gerçekleştirilmesi için zorlu gündemlerin Meclis'i beklediğine dikkat çekti. Aynı zamanda 28. dönemin tarihi bir dönem olacağına inandığını belirterek, TBMM'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurguladı.

AK Parti'den diğer siyasi partilere yapacakları ziyaretlere de değinen Kurtulmuş, bunun bir nezaket ziyareti olduğunu ve ziyaretlerin tamamlanmasının demokratik olgunluk açısından önemli olduğunu belirtti.