TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, "Biz burada, milletimizin verdiği yetkiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi adına, milletimizi temsilen ülkeler arasında diplomatik ilişkileri arttırmak ve parlamenter diplomasinin imkanlarından istifade etmek için görüşmeler yaparken, böyle bir çalışmanın içerisindeyken benim şahsımı da işin içerisinde katan, hatta bu ziyaretle Atalay'ın kararının okutulmasını bir şekilde ilişkilendiren bazı açıklamaları kategorik olarak reddettiğimi ifade etmek isterim. Bunlar haksız ve doğru olmayan yorumlardır. Bu ziyaretler aylar öncesinden planlanmıştır" dedi.

Meclis Başkanı'nın kararı okuma zamanlamasına yönelik eleştirilere değinen Kurtulmuş, "Meclis Başkanı'nın teamüller gereği Meclis'i ne zaman yöneteceği bellidir. Biz bu hafta Ankara’da olsaydık dahi kararı yine Sayın Bozdağ okutacaktı. Çünkü Meclis'in çalışmalarında Genel Kurul yönetimi nöbetçi başkanvekili tarafından deruhte edilmektedir. Dolayısıyla bu süreci, hele hele buradan doğacak siyasi tartışmaları sokakta halletmeye kalkmak doğru değildir" şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama

Ayrıca, yargı kurumları arasındaki hukuki ihtilafın Meclis'in tarafı olmadığını belirten Kurtulmuş, Meclis'in bu süreçte tarafsız kalmak için özen gösterdiğini ifade etti. Hukuki detayları açıklayan Kurtulmuş, Meclis'in sorumluluğunun Anayasa'da yer alan çelişkileri ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı. Atalay'ın tutukluluk sürecini ve Meclis'in tavrını detaylı bir şekilde açıklayarak sözlerini tamamladı.