CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, ilk turda aldığı oy oranı ile dikkatleri üzerine çeken ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oğan'ın ilk turda aldığı oy oranının gözle görülür bir başarı olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, Sinan Oğan'a oy veren tabanının milli birlik bütünlüğünü savunan bir kitle olduğunu söyledi. Kurtulmuş, ''Sinan Oğan ile görüşecek misiniz?'' sorusundan hareketle konuk olduğu programda şöyle konuştu:

''Sinan Bey'in aldığı oy oranı fevkalade önemlidir. Kendisini tebrik etmek lazım. Bu sosyolojik tabana dönmüş müdür? Bu başka bir konu. Burada Sinan Oğan'a oy veren kitlenin önemli bir özelliği var. Milli birlik bütünlüğü savunan kitle. Sinan Oğan'a oy veren kitle HDP'ye net tavır koyar. Cumhur İttifakı olarak diğer ittifakla temel fark hiçbir şekilde al ver pazarlığı yapılmadı. Terörle mücadele bunlardan biridir. Alışveriş olarak burası görülmedi. Bizim yolumuz belli. Bizim siyaset tarzımız, Cumhurbaşkanımız masada ne konuşursa meydanda da onu konuşur. Bizim asıl ittifakımız milletle yapılan ittifaktır''

AK PARTİ'NİN 2. TUR STRATEJİSİ NE?

İlk turda Cumhurbaşkanı adaylarından birinin yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı. Seçimlerin ikinci tura kalması sonrası AK Parti'nin ne tür bir strateji izleyeceği ise konusu oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kaydetti:

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı en zor dili açıkladı Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı en zor dili açıkladı

''Bundan sonra daha pratik bir strateji oluşturmak için gayret ediyoruz. Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiçbir şey yoktur. Gençler konusunda sosyal medya üzerinden oluşturulan bir algı var. Z grubu bilmem ne... Türkiye'de gençleri harfler üzerinden belirlendirmeyin dedik. AK Parti'nin gençlerle ilgili endişesi yok.  Hedef 50+1'dir ama cumhurbaşkanımız daha fazla oyla seçilecektir.''