Geçiş Ücretlerinde Kur Ayarı

1 Nisan’dan itibaren uygulanacak olan zamlı tarifeler, özellikle dolar ve euro cinsinden belirlenen yap-işlet-devret projelerinin garanti ödemelerindeki artışı yansıtacak. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların ödediği mevcut ücretler sabit kalmakla birlikte, döviz kurundaki artış nedeniyle Hazine'nin yükü ağırlaşacak. Sarıgül, özellikle Osmangazi ve Çanakkale köprüleri ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nde ödenen ücretlerin arkasındaki gerçek maliyetlere dikkat çekti.

Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi

Garantili Geçiş Ücretleri

Garanti edilen geçiş ücretlerinin, vatandaş tarafından ödenen miktarların çok üstünde olduğunu belirten Sarıgül, bu farkın Hazine tarafından, yani vatandaşın ödediği vergilerle karşılandığını ifade etti. 

Kur Dalgalanmaları 

Sarıgül, mevcut döviz kuru sabit kalmadığı takdirde, Nisan ayı itibarıyla vatandaşı bekleyen zamların boyutu daha da artabileceğini ifade etti.