Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Netanyahu, "Bizden oraya hareket etmememizi isteyenler, savaşı kaybetmemizi istiyor. Bu, gerçekleşmeyecek," diyerek, Refah kentine yapılacak olan harekatın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze'nin tüm bölgelerinde faaliyet göstereceğini ve Refah'ın da bu operasyon kapsamında olduğunu söyledi.

Refah'taki Durum

Netanyahu'nun İsrail ordusuna, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın tahliyesi ve bu bölgeye yönelik bir saldırı planı hazırlamasını istediği belirtildi. ABD'de yüksek düzeyli görüşmeler gerçekleştiren İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın, Refah konusunda ABD yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde İsrail'in pozisyonunu net bir şekilde ifade ettiği bildirildi.

Refah Kentinin Durumu

Gazze'nin güney sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Filistinliye ev sahipliği yapıyor. İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de yerinden edilenlerin büyük bir bölümü, güvenli bir sığınak olarak gördükleri Refah'a sığındı. Ancak, Refah'a yönelik hava saldırıları ve olası bir kara harekatı, sivil kayıpların artmasına ve bölgede insani bir krizin derinleşmesine yol açabilir.