HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un Isparta Valiliği'nin 'İslami hassasiyetler' nedeniyle konserini iptal ettiği Melek Mosso'nun Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde konser vereceğini açıklamasına ilişkin olarak, "Tam da buna ihtiyacımız var, kararlı duruşunu kutluyorum" dedi ve konseri AK Parti'li belediye tarafından iptal edilen Aynur Doğan'ın da davet edilmesinin güzel bir adım olabileceği görüşünü dile getirdi.

Alçı, bugünkü yazısında Bakan Ersoy'un Fox TV’de İsmail Küçükkaya’ya çıkarak çok doğru bir iş yaptığını, kamplaşmaya, kutuplaşmaya karşı ezber bozduğunu savundu.


Alçı, ayrıca şunları kaydetti:

"İptal edilen konserlere değinip 'Bizim için en önemli şey bakanlık olarak kültür ve sanatın desteklenmesidir. Bunun için her türlü kültür-sanat aktivitesinde yer almaya çalışıyoruz. Hükümetimizin de ortak politikasıdır…' demesi baskılara boyun eğen AK Parti belediyelerine de önemli bir mesaj.

Keşke Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde Aynur Doğan da bir konser verse… Kırılan gönülleri tamir edip, önyargıları yıkmak için Kürtçenin önündeki engelleri kaldırıp devletin televizyonunda Kürtçe kanal açan AK Parti bundan daha güzel bir adım atamaz herhalde…"