Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında İstanbul'da büyük deprem olmayacağını iddia eden deprem uzmanlarına sert eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Tunceli için 7'nin üzerinde deprem uyarısında bulundu. Görür, "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular

Görür'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"İstanbul'da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz, bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir."

"Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir."

"Marmara büyük bir çoğunluğuyla depreme gebe hale geldi. Marmara'da 2 fayın kilitli olduğu ve deprem üretme durumunda stres biriktirdiğini saptadık."

"Marmara Denizi gerilim altında. Oradaki küçük depremler büyük fayları yükleyebilir. Büyük bir ihtimalle orada bir deprem olacak."

"Tunceli'de dumanlı fayı var. Tunceli için 7'nin üzerinde bir deprem tehdidi var. Tunceli'yi depreme hazırlayın, Pülümür'ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında."