Geçtiğimiz günlerde Konya ve Erzurum'da meydana gelen depremlerin ardından, Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden uyarıda bulundu. Depremlerin yaşandığı bölgelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Görür, Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de deprem beklentisi olduğunu söyledi.

Birlikte alkol aldıkları genç kızı boynuna ip bağlayıp öldürdü Birlikte alkol aldıkları genç kızı boynuna ip bağlayıp öldürdü

Erzurum'un Narman ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından, Görür, bu depremlerin Doğu Anadolu'da 6 Şubat tarihli depremler sonucu sıkışan bölgelerde beklenebileceğini belirtti. Aynı beklentinin Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli olduğunu ifade etti. Bu tür fay hatlarında sıkışma ve gerilmelerin meydana gelmesi nedeniyle deprem riskinin artabileceğine dikkat çekti.

Konya'da yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak ise Görür, depremin Konya-Çandır hattında, kesikli uzanan fay parçaları üzerinde meydana geldiğini belirtti. Fay hatları, yer kabuğundaki plakaların sürtünmeleri sonucu gerilim birikimi ve deprem riskine yol açar.