Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen "6 Şubat Depremleri Anma Konferansı"nda, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'te mikro bölgeleme çalışmaları yapılması gerektiğini belirtti.

Görür, Türkiye'nin depremlerden oldukça etkilendiğini ancak deprem araştırmalarına yeterli kaynağın ayrılmadığını dile getirdi. Malatya'daki etkinlikte konuşan Görür, belediyelerin kendi bölgelerindeki deprem risklerini tespit etmek ve önlem almak için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Gaziantep'in deprem riski taşıyan bir bölge olduğuna dikkat çeken Görür, bir belediye başkanı olsaydı, öncelikle Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmalarını yapacağını ifade etti. Ayrıca, deprem riski bulunan bölgelerde yer bilimleri bölümlerinin kurulması gerektiğini belirterek, belediye başkanlarının deprem fay hatlarını tespit ederek bu bilgiyi halkla paylaşmalarının önemine işaret etti.

7 bankadan faizsiz kredi kampanyası! Herkes başvurabiliyor... 7 bankadan faizsiz kredi kampanyası! Herkes başvurabiliyor...

Deprem araştırmalarına yeterli kaynak ayrılmadığı sürece ülkenin deprem riski altında olduğunu belirten Görür, yerel yönetimlerin bu konuda daha fazla önlem alması gerektiğini ve mikro bölgeleme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğini vurguladı.