Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı konferans'ta deprem anında binalarda yaşanan tehlike ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, "en tehlikeli alan" diyerek o tehlikeyi açıkadı. 

İlber Ortaylı'dan Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümü ile ilgili flaş açıklama İlber Ortaylı'dan Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümü ile ilgili flaş açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, binaların en değerli yerinin temeli olduğunu belirterek “Binaların genelde bir temeli var. İnşaat denildiği zaman temel önemli ama hiçbir zaman biz temele bakmayız, kimse temeli görmez. Satın alan da bilmez, oturan da bilmez. Binanın rengine, boyuna posuna, süsüne püsüne bakar, ‘Binaya bayıldım’ der ve dünyanın parasını verip alır. Halbuki aldığı şeyin en değerli yeri temelidir." diye konuştu.

prof-dr-naci-gorur-den-korkutan-uyari-deprem-bu-bolgeden-itibaren-ilerleyecek-245

Prof. Dr. Naci Görür, deprem bilimcilerin en çok korktuğu binaların bulunduğu temel ve zemindeki su olduğunu söylerek depremde en çok can kaybına sebep olan şeyin zemindeki su varlığının olduğunu söyledi. Görür, "Biz, depremciler sudan çok korkarız. Çünkü depreme en fazla yıkıma, can kaybına neden olan unsurlardan biri zemindeki sudur. Evinizi yaptığınız zaman zeminin bulunduğu yerde, yer altında su olur. Yeraltında su nehir gibi akmaz, su gözeneklerin içinde olur. Sulu zemin depremde en tehlikeli alandır. Yani bizim, yeraltında evimizin çevresindeki suyu var mı yok mu bilmemiz lazım. İnşaat yapılacağı zaman o yeri önce açıyoruz yalıtım örtüleri, halıları vardır onları o zemine sermemiz lazım. Neden bunu yapıyoruz biliyor musunuz ? Alttan bir şekilde suyun gelmesini engellemek için. Binaya ve temele su gelmemeli." diye uyarılarda bulundu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi