Bursa'nın Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı'nda konuşan Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci  Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Görür, "Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6'ya varacak deprem bekliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, dünyada hiçbir ülkenin Türkiye kadar depreme hazırlıklı olmadığını belirtti. Ancak, bu hazırlıkların yeterli olmadığını ve eksikliklerin bulunduğunu vurguladı. Deprem konusunda yapılan raporların birçoğunun rafta tozlanmaya terk edildiğini ifade eden Görür, uyarıların ne yazık ki yeterince dikkate alınmadığını söyledi.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Görür, 1999 depreminin geleceğinin 1970'li yıllardan beri bilindiğini ancak uyarıların halk, yerel yönetimler ve merkezi hükümet tarafından yeterince ciddiye alınmadığını belirtti. Elazığ depremiyle ilgili yapılan uyarılara rağmen bir önlem alınmadığını dile getiren Görür, şimdi ise Marmara Bölgesi için benzer bir tehdit olduğunu söyledi.

Gemlik ve Bursa için büyük bir risk teşkil eden Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasının beklendiğini ifade eden Prof. Dr. Görür, aynı şekilde Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının da kırılmasını beklediklerini belirtti. Bu fay hatlarının kırılmasıyla en az 7.2 ile 7.6 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyleyen Görür, Gemlik ve Bursa'nın birinci derecede deprem riski altında olduğunu vurguladı.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi