Prof. Dr. Naci Görür, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programına katılarak, "6 Şubat'ta yaşanan depremler sadece bir fayın etkinliği değil. Üç birbirine bağlı levha, önemli bir hareket gerçekleştirdi. Bu da stres alanlarını etkiledi" ifadelerini kullandı. Bu levhaların büyük boyutlu hareketleri, özellikle fay hatlarında oluşan stresi yeniden şekillendirdi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Gelecekte Hangi Bölgeler Tehlikede?

Görür, söz konusu levha hareketlerinin bölgedeki illeri de etkilediğini belirtiyor. "Bu hareketler her fayın içine o kuvveti yükledi," diyen Görür, özellikle Hatay, Adana havzası, Malatya ve Elazığ'ın da dikkate alınması gerektiğini vurguladı. "Tunceli Ovacık fayına da dikkat etmek gerekiyor," dedi.

Kayseri ve Doğu Anadolu: Önlem Alınması Gereken Yerler

Prof. Dr. Görür, "Kayseri'de 7 büyüklüğünün üzerinde deprem olmaz," şeklinde yapılan açıklamaların yanıltıcı olduğunu belirtti. "Kayseri canlı bir fayın üzerinde oturuyor ve o fayın uzunluğu 700 kilometre," diye konuştu. Doğu Anadolu için de uyarılarda bulundu. "Doğu Anadolu; Avrasya'yla Arap Yarımadası arasında sıkışıyor, bu yüzden faylarda erken harekete geçme olabilir," ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul'u Terk Etmesi Ne Anlama Geliyor?

Celal Şengör'ün İstanbul'dan ayrılmasının yanlış anlaşıldığını belirten Görür, "Bu kararı sırf İstanbul'da farkındalık yaratmak için almıştır. Şengör de benim gibi ülkesini seven bir insan," dedi.