AK Parti İstanbul Büyükşehir başkan adayı Murat Kurum'un yaptığı basın açıklamasında, Kentsel dönüşüm projesinin önemine vurgu yaparak, 939 bağımsız bölümden oluşan bir projenin bir buçuk yıl önce başlatıldığını ve bu süreçte devlet, Beyoğlu sakinleri ve AK Parti'nin birlikte hareket ederek sağlıklı ve güvenli konutların inşası için çaba sarf ettiğini dile getirdi. 939 bağımsız bölümün tamamlanmasıyla birlikte Okmeydanı'nda yaşayan vatandaşların, güvenli konutlarda yaşamaya devam edeceğini ve projenin 10. ay itibariyle tamamlanarak İstanbul'a kazandırılacağını belirtti. Ayrıca, bu başarıyı diğer ilçelerde de benzer şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Kurum, konuşmasında sadece kentsel dönüşüm projelerine değil, aynı zamanda afetlere karşı hazırlıklı bir İstanbul hedefine odaklandıklarını dile getirdi. Afetlere karşı dirençli bir şehir için üç temel madde üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu kapsamda, afet öncesi ve anında alınacak önlemler, kapsamlı bir planlama ile her ilçede kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi, iklim değişikliği kaynaklı afetlere karşı mücadele eylem planının uygulanması gibi adımların atılacağını belirtti.

Ayrıca, Kurum'un kentsel dönüşüm hazırlıklarıyla ilgili bir basın mensubunun sorusuna verdiği yanıtta, bilim insanlarıyla işbirliği içinde olduklarını ve riskli alanlardan başlamak üzere belediyeler, bakanlıklar, kamu ve özel sektörle birlikte çalışacaklarını vurguladı. Bilim insanlarının görüşleri doğrultusunda, İstanbul'un en riskli bölgelerinde dönüşüm projelerine odaklanacaklarını ve vatandaşların güvenliğini ön planda tutacaklarını ifade etti.