İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 5500 TL yardım destek başvuruları e-devlet uygulaması üzerinden yapılıyor. Dün yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kameraların karşısına geçip alınan kararları ve öğrencilere yönelik 5500 TL müjdesini paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 15.30 itibarıyla kabine toplantısı toplanırken saatler 19.30'u gösterdiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek Ulus'a sesleniş konuşması yapmaya başladı. Yaptığı konuşmada emeklilikte yaşa takılanlardan asgari ücrete, öğrenci burslarından ekonomi gündemine yönelik pek çok konuya değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile beraber ilan edilen başları teşvik programı kapsamında milyonlarca öğrendiği ve ailesini heyecana boğacak açıklamalar yapıldı. 
Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamada;

“Yalnızca yoksulluk sınırı değil aynı zamanda daha geniş kapsamda sosyal yardım programlarını ortaya koyduk. Türkiye aile destekleri kapsamında 2,8 milyon haneye nakit kaynak aktardık. Bu ay 3 milyon haneye ise bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Kasım ayı içerisinde 1,3 milyon yaşlı ile engelli vatandaşımıza 2,1 milyar TL ödeme yaptık ve aralık ayı içerisinde bu ödemeler yapılmaya devam edilecek. Aynı şekilde öğrencilere 5500 TL'ye varan nakit destek programından faydalanmaları açısından kolaylıklar sağlanacak. Başvurular ise e-devlet uygulaması üzerinden yapılabilir.” dedi.