Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Maksut Serim'in adına düzenlenen 'sahte dekont' soruşturması tamamlandı. İddianamede, 12 şüpheli hakkında 9 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Muharrem İnce ve Maksut Serim müşteki, Elif Duman ve Kerime Oruç ise mağdur olarak yer aldı. İddianamede Arkan G, Ethem G, Kadir A, Mehmet G, Gülsün A, Mehmet Ali C, Murat T, Mustafa Cengiz Ç, Salim Faruk K, Seyfullah T, Tekin A. ve Tülün K. ise şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı" olduğunu belirttiği ve bu paylaşımın ardından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Soruşturma neticesinde, İnce'nin seçim sürecinde olumsuz etkilemek amacıyla Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından toplu halde işlenmiş olabileceği konusunda kuvvetli suç şüphesi bulunduğu belirtildi. İddianamede, İnce'ye yönelik sahte belge ve kayıtlarla saldırı yapıldığı, siyasi iktidara yakın çevrelerle işbirliği yapıldığı yönünde sosyal medya ve internet mecralarında paylaşımların yapıldığı ve müştekinin itibarına zarar verilmeye çalışıldığı ifade edildi.

İddianamede, şüphelilerin sahte özel belgeyi bilerek kullanmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, ve hakaret suçlarından dolayı 4 yıldan 9 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi