Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük tepkide bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile basın açıklamasında bulundu.

Yaptığı açıklamada, Adıyaman'a depremden sonra giden yardımın ilk günlerde aksadığını kabul ederek helallik istediğini belirtti.

“Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören altyapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum.”

Bunun üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük tepki gösterdi. Muharrem İnce, ekiplerin geç kaldığını söylediğinde Erdoğan'ın "Kızılay nerede? Ne çadırını, ne yemeğini gördük.' diyor. Be ahlaksız, namussuz, adi. Günde yaklaşık 2,5 milyona bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu?"  tepkisi ile karşılaşmıştı.

Bunun üzerine Muharrem İnce mesajında şunu söyledi: "Ben deprem bölgesinde ‘Ordu sahaya geç çıktı, ekipler müdahalede geç kaldı’ dediğimde hakaret eden Erdoğan, geç kalındığını itiraf edip helallik istiyor. Demokrasi helallik isteme değil hesap verme rejimidir. Erdoğan sen ve ekibin yapamadıklarınızın hesabını yargıda vereceksiniz!”

Muharrem İnce sonraki paylaşımlarında da, bölgede başlayan inşaatları eleştirerek Erdoğan'a yüklendi: "Depremde yer gök sallandı. Makam koltuklarınız sallanmadı. Binalar, hastaneler, okullar yıkıldı, kibriniz yıkılmadı. Canlarımız gitti, bebeler analarının kucağında can verdi. Hırsınız, aç gözlülüğünüz, dünya düşkünlüğünüz ölmedi. Hala inşaat, hala ihale, hala rant peşindesiniz!