Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'ta bulunan Memleket Partisi Lideri İnce, Altılı masaya yönelik tepkisini bir kez daha dile getirdi. İnce, ne partili cumhurbaşkanı sistemi ne de parti başkanlarından emir alan bir cumhurbaşkanı sistemini savunmadıklarını belirtti. Altılı masanın vaatlerini masallara benzetirken Başörtüsü düzenlemesi ile ilgili de konuştu.

Muharrem İnce'nin ilgili sözleri ise şu şekilde:

 “6 kişi bir araya gelecek talimat verecekler cumhurbaşkanına, o da ülkeyi yönetecek. Yüzde iki alacak bir parti cumhurbaşkanı seçilebilmek için 50 artı 1 alacak, yüzde 50 artı 1 alan birisi bir karar alacakken dur bir dakika Temel Karamollaoğlu ne düşünüyor ona bir sorayım diyecek. Bu rüyaya kim inanır. Böyle bir saf cumhurbaşkanı olur mu, bu kadar saf adamdan cumhurbaşkanı olur mu? Dolayısıyla ne partili cumhurbaşkanı, ne de parti başkanlarından emir alan bir cumhurbaşkanı. Bu milletin evladı olacak. Yeterli birikimi olan, sağlığı yerinde olan, aklı başında olan, matematik bilen, toplumu kucaklayacak Edirne’den Ardahan’a gönül köprüleri kuran adaletli birini bulacağız. Bize masal anlatıyorlar” 

Başörtüsü düzenlemesi;

“Bir anayasadır tartışması gündemde. Çözülmüş bir sorunu anayasa ile çözmek istiyorlar yeniden. Kılıçdaroğlu yeniden gündeme getirdi, Erdoğan’da gollük pası gole çevirdi. Şimdi uğraşıyorlar çalışıyorlar. Fakat o anayasa değişikliğinde bir şey yok”