Güncel

Muhalefet seçimi kazanırsa kabinede 3 kadın bakan olacak

CHP lideri ve MİLLET İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda %60 oy oranıyla kazanacağını iddia ederek Kabine'yi kurmaya başladığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Kabine'de 3 kadın bakan olacağını belirtti ve Millet İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağlayacağını iddia etti.

Abone Ol

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 13 gün kala Sözcü'ye iddialı açıklamalarda bulundu. "14 Mayıs'ta yüzde 60 oyla Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı seçileceğim. Bu iş ikinci tura gitmez, birinci tura kalır" diyen Kılıçdaroğlu, şimdiden başladı. Kabinesini oluşturmak için. Kılıçdaroğlu, 15 Mayıs'tan itibaren bürokraside düzenlemeye gidileceğini belirterek, "Rüşvet alanlar, kirli işleri kolaylaştıranlar, devletten çok saray görevlileri görevden alınır.

Büyükelçi rüşvetçi olamaz- Büyükelçi hükümetin propagandasını yapamaz" diyerek Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu işaret ederek, görevden alınması gereken ilk isimler olarak. Kılıçdaroğlu da gençlere güvendiğini ve seçimin kaderini belirleyeceklerini, mecliste çoğunluğu elde ederek güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi getireceklerini de ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olması halinde parlamenter sisteme geçilinceye kadar Cumhurbaşkanlığı kabinesi kurulacağını ve bakanların TBMM dışından atanacağını da duyurdu. Önümüzdeki seçimlerde aday olmayan Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Bülent Kuşoğlu, Aylin Nazlıaka, Selin Sayek Böke ve Suzan Şahin'in bakanlıklara atanması bekleniyor. İYİ Parti, aynı zamanda partinin genel başkan yardımcıları olan Bilge Yılmaz ve Naci Cinisli'yi de kabineye atayacak. Kılıçdaroğlu, bürokraside büyük bir operasyon olacağını ve "Hükümet Valisi" olarak anılan kişileri görevden alacaklarını da dile getirdi.