İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sızdırmakla suçlanan 7 şüphelinin 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece uluslararası casusluk suçu kapsamında tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonu ile İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı oldukları tespit edilen 7 kişi gözaltına alınmıştı.

TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'

Şüphelilerin, Mossad'a Ortadoğu ve Filistin kökenli kişi ve kuruluşlar ile ilgili topladıkları bilgi ve belgeleri sattıkları iddia ediliyor. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan 7 şüpheliden 6'sı akşam saatlerinde "uluslararası casusluk suçu" kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aralarında FETÖ/PDY üyesi bir ihraç polis ile hücrenin başındaki eski emniyet amiri Hamza Turhan A.'nın da bulunduğu şüphelilerin, ilerleyen süreçte yargılanacakları belirtildi.