Türkiye vize sıkıntısına yardım için 3 ana maddede yeni bir yola adım atacak. Bu anlamda;

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

- Diplomasi ana aktör olarak ele alınacak. Bu anlamda, birincisi AKPM vasıtasıyla AB’nin raporla ilgili ne yapıldığına dair sorgulamalar sürecek.

- İkincisi, AB nezdinde Schengen bilgi sisteminin yenilenmesine dair çalışmaların yakın bir şekilde incelemeye alınacak.

- Son olarak ülke bazlı görüşmeler gerçekleşecek. Diplomatik kaynaklar, “Ülke bazlı uygulama farklılıkları var. Bazı ülkelerde esnek, bazı ülkelerde katı. Dolayısıyla ülke bazlı görüşmeler faydalı olabilir” ifadelerini kullandı.



 
AKPM’nin şeklinde göre, onaylanan raporların değerlendirmesine ilişkin 6 ayda ya da 1 yılda bir ulaşılan aşamayı görüşmek için konseye çağrıda bulunarak toplantı düzenleniyor.

Türk yöneticiler geçtiğimiz günlerde söz konusu rapor hakkında üye ülkelerin nasıl önemler aldığını, ne gibi düzenlemelerinin olduğunun görüşüleceği ‘resmi’ bir toplantı istedi.

Fakat AKPM, bu isteğe karşılık ‘gayriresmi’ bir oturum gerçekleşmesini talep etti. Buna onay vermeyen Türk yöneticiler, AKPM’nin hâlâ resmi bir oturum gerçekleştirmesi beklentisini de göz önünde bulunduruyor.