Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi "Redur Baz" kod adlı Hasan Seburi'yi etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütüne geçen yıl İran'dan katılan ve istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitim alan terörist Seburi'nin faaliyetleri MİT tarafından tespit edildi. Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyetleri yürüten Seburi, MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Operasyon, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerine karşı Türkiye'nin kararlı mücadelesinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Türkiye, terörle mücadelede uluslararası işbirliğini sürdürerek, sınırları dışında da terör örgütlerine yönelik etkili operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor.