Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Ahmet Köroğlu'nun hayatında kahreden bir detay ortaya çıktı. Şehidin, annesine daha önce görevi bırakacağını ancak oralardan kopamadığı için sözleşmesini iki gün önce yenilediği belirlendi.

Dolar 25 TL'ye düşebilir mi? Mahfi Eğilmez açıkladı Dolar 25 TL'ye düşebilir mi? Mahfi Eğilmez açıkladı

Şehit Ahmet Köroğlu'nun baba ocağındaki evinin karşısına dikilen dev Türk Bayrağı, ailenin ve ülkenin yasını simgelerken, detaylar da acıyı daha da derinleştirdi. Ömer Cin adlı akrabası, "20 gün önce burada konuştuk, eğlendik, şakalaştık. 'Yılbaşında uzman çavuşluğu bırakıp sivil hayatına döneceğim. Burada bir işe gireceğim' dedi. Sabah mesai arkadaşları geldi. Onlar sözleşmeyi fesh etmişler, uzatmamışlar. 2 gün önce annesine de 'Ben uzman çavuşluğu bırakacağım' diyor. Ama kendi sözleşme yenilemiş. Allah'ın vardır bir bildiği. O da oralardan kopamadı. Kopamadığı için de sözleşmeyi yenilemiş" dedi.

Şehit Piyade Uzman Ahmet Köroğlu'nun ailesinin cenaze için memleketleri Giresun'a gittiği, evdeki diğer yakınlarının taziyeleri kabul ettiği öğrenildi. Aynı ailenin daha önce de bir başka kuzenin şehit olduğu acı gerçeğini ortaya koydu. Kuzeni Talha Köroğlu'nun 2008 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olduğu belirtildi.