2023 yılının Temmuz-Aralık dönemini kapsayacak asgari ücretin yeni miktarı temmuz ayında yapılacak çalışmalarla belirlenecek. Milyonarca asgari ücretlinin beklediği haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Seçim gündemine ilişkin konuk olduğu programda değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında asgari ücret ile ilgili yapılacak çalışmalar için hesaplamaların devam ettiğini söyledi.

Temmuz ayında yapılacak düzenleme ile emekçileri, enflasyona karşı koruma hedefleri ışığında bir rakama belirleyeceklerinin altını çizerek, şu ifadeleri kaydetti:

"En düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkardık. Bu rakamı arttırma çalışmalarındayız. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik vermeye devam ediyoruz. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Bütün emekçileri enflasyona karşı koruma tedbirlerini alacağız. Enflasyonu tek haneli rakamlara inşallah yine biz indireceğiz. Seçimin ardından inşallah piyasalarda rahatlamayı ekonomide büyümeyi yatırımlarda artışı hep birlikte göreceğiz. Şimdi bay bay Kemal billboardlara koydurmuş 'enflasyonu indireceğiz' ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok."

Okul müdürü ve oğlu otobüste darbetmişti: Yaşlı adam hayatını kaybetti Okul müdürü ve oğlu otobüste darbetmişti: Yaşlı adam hayatını kaybetti

Kira artışları

Son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan fahiş miktardaki artışa da dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi:

"Bir defa bu kira fiyatları artışlarına biz yüzde 25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı bir defa ne dedik enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Çeşitli destek paketleriyle konut arzını arttıracağız. Deprem bölgesindeki konutları da hızlı bir şekilde tamamlıyoruz"