KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

Promosyon Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın verdiği bilgilere göre, emeklilere yönelik promosyon ödemeleri 28 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek. Bakan Işıkhan, emeklilerin uzun süredir beklediği bu ödemelerin yarın itibarıyla hesaplara aktarılacağını açıkladı.

Rekor Başvurular ve Beklentiler

Kamu bankaları tarafından emekli maaş promosyonlarında yapılan artışın ardından, emekliler tarafından bankalara yoğun ilgi gösterildi. Ziraat Bankası’na ilk gün 446 bin başvuru yapılırken, Vakıfbank ve Halkbank’a toplamda 100 bin kişi başvuruda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir mitingde emekli promosyon ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamu bankalarının promosyon ödeme miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlediğini ifade eden Erdoğan, diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağını ve rekabetçi promosyon ödemeleri yapacağını dile getirdi.

Özel Bankaların Adımları Bekleniyor

Kamu bankalarının ardından, özel bankaların da emekli promosyon miktarlarında artış yapması bekleniyor.