Direkt 7 milyonu aşkın çalışanı ve dolaylı olarak toplumun tamamını ilgilendiren asgari ücret konusuyla ilgili takip edilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü gerçekleştirecek. Bu sene tek bir asgari ücret belirlenecek olması, artış oranının %50'yi aşmasını bekleyenleri heyecanlandırmış durumda.

Akaryakıtta yeni dönem: Tek fiyat uygulaması başlıyor Akaryakıtta yeni dönem: Tek fiyat uygulaması başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 18 Aralık Pazartesi günü ikinci toplantısını gerçekleştirecek.


İlk toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 5 kişilik heyetler, sosyal diyalog vurgusuyla bir araya gelmişti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Açıklamaları;

Bakan Işıkhan, komisyonun ilk toplantısının açılış konuşmasında çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği taahhüdünü yenilemişti. 2024 yılı asgari ücretinin, sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomiyi büyütecek, çalışanların gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek ve istihdamı koruyacak bir noktada belirlenmesi için çalışacaklarını belirtti.

"Bu süreçte temel hedefimiz, hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmektir." dedi.

Beşiktaş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Koçak'ın Açıklamaları;

Prof. Dr. Koçak, enflasyonun yüzde 38-40 aralığında çıkması beklentisiyle, asgari ücret artışının da en az bu oranda olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, memur ve memur emeklilerine verilecek yüzde 50 artışın asgari ücret için referans olabileceğini belirtti.

Beklentilere göre, yıllık ücret artışının yüzde 55'lere kadar çıkması ve net asgari ücretin 17 bin liranın üzerinde belirlenmesi gündemde.