Video konferans toplantısında, Bakan Güler, 71 hedefin vurulduğunu ve 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Özellikle 22 ve 23 Aralık'ta Pençe-Kilit Harekât bölgesinde yaşanan kayıpların ardından şehitlerin intikamını en ağır şekilde alacaklarını belirterek, kararlılıklarını vurguladı.

Toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercümet Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve bakan yardımcıları ile birlik komutanlarının katılımıyla terörle mücadele başta olmak üzere genel faaliyetlere dair bilgi alışverişi yapıldı.

Memurların yüzde 13'lük zam oranı kesinleşti! Sadece 2 veri kaldı... Memurların yüzde 13'lük zam oranı kesinleşti! Sadece 2 veri kaldı...

Bakan Güler, yaptığı konuşmada, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralı askerlere acil şifalar temennisinde bulundu. Irak ve Suriye'deki hava harekâtlarının yanı sıra çatışmalar ve diğer vasıtalarla etkisiz hale getirilen terörist sayısını belirtirken, bu eylemlerin bir şehidin kaybının telafisi olamayacağını vurguladı.

Geleceğe dair beklentilere yönelik olarak, Bakan Güler, Millî Savunma Bakanlığı olarak devletin bekası, vatandaşların huzuru ve güvenliği için üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yeni yılda sağlıklı, mutlu ve başarılı bir 2024 dileyerek, ülkenin ve milletin Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir şekilde ilerlemesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine dair taahhütte bulundu.